Във вторник президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев заяви пред парламента на страната,

...
Във вторник президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев заяви пред парламента на страната,
Коментари Харесай

Миротворците ще започнат да се изтеглят от Казахстан след два дни, обяви Токаев

Във вторник президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев заяви пред Народното събрание на страната, че ръководеният от Русия боен блок на Организацията на Договора за групова сигурност (ОДКС) ще стартира да изтегля войските си от Казахстан след два дни.

" Основната задача на мироопазващите сили на ОДКБ завърши сполучливо. След два дни ще стартира поетапно евакуиране на обединявания мироопазващ контингент. Процесът на евакуиране ще отнеме не повече от 10 дни ", сподели Токаев по време на съвещание, излъчено директно по държавната телевизия, съобщи Агенция Франс Прес.

Мисия от над 2000 военнослужещи и военна техника беше ситуирана в Казахстан в разгара на митингите предходната седмица на фона на опасенията, че Москва ще употребява наличието на своите сили, с цел да укрепи въздействието си в страната.

Силите за сигурност в Казахстан са задържали 9900 души по отношение на размириците от предходната седмица, съобщи във вторник Министерството на вътрешните работи на централноазиатската страна.

Във вторник президентът Токаев номинира и претенденти за държавни постове, в това число за министър-председател. Той избра краткотрайно изпълняващия длъжността Алихан Смаилов да заеме поста за непрекъснато, а долната камара на Народното събрание на Казахстан бързо гласоподава за одобряване на кандидатурата му с единомислеща поддръжка. 49-годишният Смаилов беше вицепремиер в кабинета, уволнен предходната седмица от Токаев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР